Jaunumi

Konkurences padome (KP) Pasaules Bankas grupas un Starptautiskā Konkurences tīkla (ICN) rīkotajā Konkurences advokācijas konkursā (Competition Advocacy Contest) 2018-2019 saņēmusi augstāko apbalvojumu par iestādes piedāvāto rosinājumu atvērt brīvai konkurencei transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroles tirgu. Apbalvošanas ceremonijā, kas noris ICN ikgadējās konferences laikā, Kolumbijas pilsētā Kartagenā piedalījās KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Konkursa mērķis ir izcelt konkurences iestāžu, valsts un nevalstisko organizāciju un privātā sektora centienus veicināt veselīgu konkurenci dažādos tirgos. Nominācijā “Konkurences veicināšana kā rīks korupcijas apkarošanai un vienlīdzīgiem noteikumiem publiskajiem un privātajiem tirgus spēlētājiem” par vienu no diviem uzvarētājiem atzīta Latvijas KP un tās tirgus izpēte transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates jomā.

KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama apbalvošanas ceremonijā teica: “Mēs esam gandarīti, ka Latvijas KP centieni novērst konkurences ierobežojumus, kas atstāj negatīvu ietekmi uz vairāk nekā 700 000 automašīnu īpašniekiem, ir novērtēti pasaules mērogā. Tas ir nopietns signāls gan Latvijai, gan ikvienai tirgus ekonomikas valstij – respektēt privāto uzņēmumu iniciatīvas un iespējas, sniedzot patērētājiem cenas un pieejamības ziņā izdevīgākus pakalpojumus.”

2019. gada uzvarētāji tika izvēlēti no 33 valsts un nevalstisko organizāciju pieredzes stāstiem kopumā 25 jurisdikcijās.