Jaunumi

Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama 13. februārī Manilā apmeklēja Filipīnu Konkurences komisiju, lai pārrunātu konkurences politikas aktualitātes abās valstīs, tipiskākos konkurences tiesību pārkāpumus un iestāžu īstenotās pieejas to atklāšanā.

S. Ābrama tikās ar Filipīnu Konkurences komisijas priekšsēdētāju Arsenio M. Balikasanu, izpilddirektoru Kenneru V. Tanati un padomes locekļiem Johannesu Bendžaminu R. Bernabi un Mario R. De Klaro.

Lai arī Filipīnās konkurences likums un iestāde izveidota tikai 2016. gadā, S. Ābrama pozitīvi novērtēja iestādes sasniegto pilnīgo neatkarību, tai atrodoties valsts prezidenta pārraudzībā. Tas nodrošina lielu atbalstu iestādes kapacitātes stiprināšanā, jo valstī ir izpratne, ka nepieciešams spēcīgs un motivēts personāls sarežģītu konkurences pārkāpumu atklāšanā un lietu izmeklēšanā. Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas Filipīnas iespējas iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), ņemot vērā, ka S. Ābrama kopš 2018. gada darbojas OECD Konkurences komitejas birojā.

S. Ābramas vizīte Filīpīnu Konkurences komisijā tika noorganizēta atvaļinājuma laikā, tādējādi neietekmējot valsts budžeta līdzekļus.