Jaunumi

2. jūlijā Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut SIA „VITA mārkets” iegūt īpašumā un tiesības izmantot noteiktus SIA „LINDE PĀRTIKA” aktīvus – 15 ELVI preču zīmes veikalus un piecus ALK Outlet preču zīmes veikalus. Atļaujošs lēmums pieņemts, jo darījums nenostiprinās SIA „VITA mārkets” dominējošo stāvokli, kā arī nesamazinās konkurenci.

Papildus apvienošanās rezultātā fiziska persona iegūst arī izšķirošu ietekmi pār SIA „ELVI Latvija” un SIA „NEYLON”, iegūstot attiecīgi 60% un 75% uzņēmumu kapitāldaļu. SIA „ELVI Latvija” pieder intelektuālā īpašuma tiesības uz ELVI preču zīmi, savukārt SIA „NEYLON” –  uz ALK Outlet preču zīmi.

Izvērtējot SIA „LINDE PĀRTIKA” aktīvu pārņemšanu, KP secina, ka ikdienas patēriņa preču, tajā skaitā alkoholisko dzērienu, iepirkuma tirgū darbojas liels skaits komersantu, kā rezultātā konkurence būtiski nemazināsies, un SIA „VITA mārkets” neiegūs dominējošo stāvokli.

Tāpat KP lēmumā norāda, ka izšķirošas ietekmes iegūšana SIA „ELVI Latvija” un SIA „NEYLON” būtiski neietekmēs un nesamazinās konkurenci ne ikdienas patēriņa preču, tajā skaitā alkoholisko dzērienu, mazumtirdzniecības tirgū lielveikalu vidē Rīgā.

KP lēmums