Jaunumi

7. maijā Konkurences padome pieņēma lēmumu atļaut SIA „VITA mārkets” iegūt tiesības izmantot SIA „VEINA PLUS” aktīvus, tai skaitā nomāt tirdzniecības telpas Lielvārdē, Lāčplēša ielā 23B. Abi uzņēmumi darbojas franšīzes veikalu ķēdē ELVI, un tirgus dalībnieku maiņa konkrētajās tirdzniecības platībās neradīs kaitējumu konkurencei.

Izvērtējot uzņēmumu apvienošanās ziņojumā un Konkurences padomes rīcībā esošo informāciju, iestāde konstatēja, ka apvienošanās rezultātā konkurences apstākļi ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū Lielvārdes teritorijā netiks ietekmēti, jo šajā tirgū esošo veikalu ar zīmolu „ELVI” nomainīs cits tā paša zīmola mazumtirgotājs.

Tā kā apvienošanās rezultātā ietekmētajā tirgū nemazināsies konkurence un neradīsies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis, Konkurences padome lēma par darījuma atļaušanu.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama Konkurences padomes atļauja. Tādējādi Konkurences padome nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētājiem ilgtermiņā tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu.