Jaunumi

Pirmdien, 13.martā, Konkurences padome (KP) aicina uz preses konferenci par 27. februārī pieņemto lēmumu sodīt SIA „Rīgas satiksme” (RS) un PS “Rīgas mikroautobusu satiksme” (RMS) par konkurences ierobežošanu, vienojoties par to, ka RMS braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par RS tarifu.

RS un RMS, īstenojot vienošanos, izslēdza savstarpēju cenu konkurenci, pasargāja sevi no konkurences spiediena un ierobežoja patērētājiem iespējas saņemt konkurētspējīgu pakalpojumu.

Par konkurences kropļošanu KP piemēroja RS naudas sodu 2 163 046,63 eiro un RMS 87 948,40 eiro apmērā un tiesisko pienākumu pārtraukt aizliegtās vienošanās īstenošanu, kā arī RMS noteikt braukšanas maksu neatkarīgi, balstoties uz objektīviem aprēķiniem par viena pasažiera brauciena pašizmaksu.

Preses konferences norises laiks un vieta: pirmdien, 13. martā, plkst. 9.00 Konkurences padomes telpās Brīvības ielā 55 (2. ieeja, no apļa ap Veco Ģertrūdes baznīcu, 3.stāvs).

Lai nodrošinātu ieejas caurlaides, savu dalību lūdzam apstiprināt, rakstot uz e-pastu paula.vilsone@kp.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67365210.