Jaunumi

Konkurences padome (KP) noslēgusi vieglo taksometru pakalpojumu sniegšanas Rīgā tirgus uzraudzību, kuras ietvaros secina – taksometru pakalpojumu tirgus galvaspilsētā ir sadrumstalots, un tajā valda asa konkurence. Vienlaikus KP nekonstatēja aizliegtu vienošanos vai tirgus varas ļaunprātīgas izmantošanas pazīmes.

KP tirgus uzraudzībā analizēja vieglo taksometru pakalpojumu sniegšanas struktūru un attīstības tendences, secinot, ka pakalpojumu sniedzēju skaits ir pieaugošs, tomēr tirgus kopumā ir sadrumstalots – aizvien vairāk pārvadātāju pakalpojumus piedāvā vienas preču zīmes ietvaros, izmantojot vienu līdz desmit automašīnas.

Veicot cenu izpēti, KP secināja, ka patērētājiem ir iespējas izvēlēties tiem pieejamāko piedāvājumu, tajā pašā laikā daudzi pārvadāji piemēro Rīgas domes noteikto tarifu, savukārt daļa pakalpojumu sniedzēju to iekļauj kādā no tarifu plāniem. Vienlaikus KP novēroja, ka cena ir tikai viens no veidiem, kā pārvadātājiem konkurēt, turklāt savstarpējā konkurence pastāv arī vienas preču zīmes ietvaros.

Tāpat KP analizēja normatīvā regulējuma atbilstību konkurences tiesībām, kā arī pakalpojumu sniedzēju noslēgtos līgumus ar viesnīcām, kā arī sabiedrībai nozīmīgās vietās, piemēram, pie lidostas, Centrālās stacijas un autoostas.