Jaunumi

No 8.–10. jūlijam Ženēvā norisinās ANO Tirdzniecības un attīstības konferences (UNCTAD) organizētā starpvaldību konkurences tiesību un politikas ekspertu darba grupas 14. sesija. Sesijas darbu vadīs Latvijas Konkurences padomes (KP)  priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Starpvaldību konkurences tiesību un politikas ekspertu darba grupas 14. sesijas galvenie temati ir konkurences politikas ieguvums patērētājiem, konkurences iestāžu neformālā sadarbība, konkurences iestāžu komunikācijas stratēģijas iestādes darbības efektivizēšanai u.c.

Pasākuma ietvaros KP priekšsēdētāja S. Ābrama vadīs arī Namībijas un Seišelas konkurences politikas un konkurences uzraudzības iestāžu darbības izvērtēšanas procesu, kurā  piedalīsies konkurences iestāžu pārstāvji no Kanādas, Austrālijas, Maurīcijas, Zimbabves u.c. valstīm. Šādu izvērtēšanu mērķis ir novērtēt valstu normatīvo regulējumu un ieviešanas pieredzi, kā arī sniegt ieteikumus par konkurences iestādēm nepieciešamo turpmāko atbalstu, lai uzlabotu konkurences politikas īstenošanu.

Plašāka informācija par plānotā pasākuma norisi un dienas kārtību pieejama UNCTAD mājas lapā