Jaunumi

14.martā Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut divus savstarpēji saistītus darījumus – koncerniem W.P.Carey un Kesko Oyj iegūt kopīgu izšķirošu ietekmi pār UAB “Baltic Retail Properties” un netieši pār trim Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem – SIA “K Prof”, SIA “Polo LS” un SIA “Daugavkrasts M”. KP pieņēma atļaujošu lēmumu, jo konkurencei kaitējums netiks nodarīts.

Apvienošanās ziņojumā uzņēmumi ir snieguši informāciju, ka darījuma rezultātā mainīsies kontroles struktūra pār pārņemamajiem uzņēmumiem – no Kesko koncerna vienpersoniskas uz vairāku uzņēmumu kopīgu īstenotu kontroli. Pirmā darījuma rezultātā tiks pārdota daļa UAB “Baltic Retail Properties” aktīvu – 70 % kapitāla daļu tiks pārdotas koncerna W.P.Carey piederošam uzņēmumam, kas ir Nīderlandē reģistrēta sabiedrība CPA 17 Pan-European Holding Coöperatief U., tikmēr 10 % kapitāla daļu – koncerna Kesko Oyj piederošajam uzņēmumam SIA “Kesko Real Estate Latvia”. Atlikušos 20 % kapitāla daļu saglabās Wabashi B.V., Nunica Holdings B.V. un Genopas B.V.

Savukārt otrā darījuma rezultātā ar jaundibinātas meitas sabiedrības starpniecību UAB “Baltic Retail Properties” no SIA “Kesko Real Estate Latvia” iegādāsies SIA “K Prof” un SIA “Polo LS”. Papildus uzņēmums iegādāsies arī Kesko Oyj netieši piederošo uzņēmumu SIA “Daugavkrasts M”.

Pēc apvienošanās īstenošanas SIA “K Prof”, SIA “Polo LS” un SIA “Daugavkrasts M” turpinās iznomāt nekustamo īpašumu zīmola K-Rauta mazumtirdzniecības veikaliem.

Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.