Jaunumi

Konkurences padome (KP), Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ar Latvijas Universitātes Jēkabpils filiāles atbalstu piektdien, 23. martā, plkst. 10.00 Jēkabpilī aicina iepirkumu organizatorus (valsts un pašvaldību, to kapitālsabiedrību pārstāvjus) un pretendentus piedalīties izglītojošā semināru ciklā “Par godīgu uzņēmējdarbību”.

Semināru mērķis ir paplašināt iepirkumu organizatoru zināšanas, kā atpazīt karteļu pazīmes, jo tieši šīs personas var pirmās saskatīt aizdomīgas sakritības pretendentu iesniegtajos piedāvājumos. Savukārt iepirkumu pretendentiem – uzņēmējiem – ir būtiski zināt savas tiesības, lai tie varētu veiksmīgi izmantot likumā atļautās sadarbības iespējas, aizstāvēt savas intereses, ja likumu pārkāpj cits uzņēmums, kā arī neriskēt īstenot prettiesiskas darbības nepietiekamu zināšanu dēļ.

KP, KNAB un IUB eksperti semināros iepazīstinās ar šādiem tematiem:

Konkurences tiesības godīgai uzņēmējdarbībai; Karteļu pazīmes jeb riski publiskajos iepirkumos; Godīgas konkurences aspekti publisko iepirkumu procedūrās; Korupcijas izpausmes formas un riski publisko iepirkumu procedūrās.

Seminārs ir bezmaksas ar ierobežotu vietu skaitu. Interesentiem lūgums iepriekš pieteikties elektroniski.

Semināra norises laiks un vieta: piektdiena, 23. marts, no plkst. 10.00 līdz 14.40 Latvijas Universitātes Jēkabpils filiālē, Rīgas ielā 210A, Jēkabpilī.