Jaunumi

29. maijā Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut Polijas apdrošināšanas uzņēmuma Powszechny Zaklad Ubezpieczen S.A. (PZU) un AAS „Balta” apvienošanos. Atļaujošs lēmums pieņemts, jo apvienošanās rezultātā koncentrācija nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu tirgū mainīsies nebūtiski. 

Apvienošanās darījuma rezultātā PZU iegūst izšķirošu ietekmi pār AAS „Balta”. AAS „Balta” akciju iegāde ir PZU starptautiskas paplašināšanās plāna daļa, ar kuras palīdzību uzņēmums vēlas paplašināt savu darbības teritoriju Baltijas valstīs. Iegādājoties Balta akcijas, PZU paredz kļūt par vienu no lielākajiem apdrošināšanas tirgus dalībniekiem Latvijā, norādīts apvienošanās ziņojumā.

KP lēmumā norāda, ka apdrošināšanas tirgū Latvijā darbojas vairāki citi spēcīgi konkurenti, kā arī PZU tirgus daļa ir neliela, tāpēc darījuma rezultātā nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu tirgū Latvijas teritorijā koncentrācija mainīsies nebūtiski.

PZU sniedz dzīvības un nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus, pārvalda pensijas, savstarpējos ieguldījumu fondus un uzkrājumu programmas. AAS „Balta” aktīvus PZU iegādājas no Anglijā un Velsā reģistrēta uzņēmuma Royal & Sun Alliance. Vienlaikus ar AAS „Balta” iegādi PZU no Royal & Sun Alliance paredz pārņemt apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējus Lietuvā un Igaunijā. 

KP lēmums