Jaunumi

Konkurences padome 2. septembrī plkst.14.00 piedalīsies festivālā “LAMPA”, kas šogad notiks attālināti platformā ZOOM, lai diskutētu par ģimenēs ieaudzinātajām un dzīves laikā iegūtajām vērtībām, kas veicina sabiedrības līdzdalību valstiski nozīmīgos notikumos, t.sk. ziņošanā par pārkāpumiem.

Valsts kancelejas organizētajā diskusijā “Ģimenes vērtības – valsts vērtības” kopā ar Konkurences padomes Aizliegtu vienošanos departamenta direktori Ievu Šmiti piedalīsies Iepirkumu uzraudzības biroja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts kancelejas, Centrālās vēlēšanu komisijas un Latvijas Antidopinga biroja pārstāvji.

Pasākuma laikā plānota “prāta vētra” ar ekspertiem un sabiedrību, kura sarunai sekos līdzi tiešsaistē, par vērtībām, kas veido saliedētu sabiedrību un ilgtspējīgu valsti. Tajā skaitā sarunas fokusā būs vērtības, kas ietekmē sabiedrības līdzdalību valsts pārvaldes procesos, piemēram, ziņojot par novērotiem pārkāpumiem. 

Konkurences padomes Aizliegtu vienošanos departamenta direktore Ieva Šmite: “Uzņēmēju godīga rīcība tirgū nesākas brīdī, kad tiek dibināts uzņēmums vai noslēgts pirmais sadarbības līgums, bet gan veidojas jau pirmsākumos paša uzņēmēja vērtību sistēmā, attieksmē pret pārējo sabiedrību un valsti. Tāpat arī izvēle – ziņot vai neziņot par novērotiem pārkāpumiem – ir pārliecības jautājums. Aicinu visus interesentus sekot līdzi gaidāmajai diskusijai, lai kopīgi meklētu atbildes, kā veicināt līdzatbildīgas sabiedrības veidošanu, no kuras mēs visi būsim ieguvēji.” 

 Seko līdzi festivāla “LAMPA” diskusijai ŠEIT.